Clubul Dacii Liberi


Clubul Dacii Liberi

In 1985, Doru Tilivea impreuna cu Ionica Alexandru, Elisabeta Militaru si Vali Tanasescu au infiintat Cenaclul de creatie literara si muzicala "Dacii Liberi". In scurt timp acestora li s-au alaturat Viorel Surdoiu, Georgiana Radutoiu, Elena Braia si Constantin Catagoi.

Saptamanal se tineau intruniri atat la sediul I.A.T.C.C.R. Tg-Jiu (actual ARTEGO S.A.) cat si in parcul municipal Constantin Brancusi. Aici se compuneau versuri si cantece ce reflectau serile de suflet ale acelor vremuri.

Clubul "Dacii Liberi" a fost infiintat oficial in anul 1990. Dintr-o pasiune comuna a celor ce participau aproape saptamanal la intalniri, s-a hotarat organizarea de excursii si drumetii pe munte.

Pana in 1990 se crease deja un grup statornic de iubitori ai muntelui, incluzand tineri ca Ion Berele, Iuliana Tobescu, Vladoiu Dumitru si altii. Dupa revolutie, au aparut cateva nume importante ca Sergiu Predescu, Gabriel Muraru si Mija Constantin, cu, care s-a continuat existenta dacilor...

Nu putem uita nici nume precum Dan Sima, Radu Mereantu, Gabriela Muraru, George Draghescu, Elisei Muraru si lista poate continua.

De-a lungul timpului s-au perindat mai multe generatii si nuclee de pasionati ai muntelui trecandu-se astfel aproape exclusiv la turismul montan pe trasee marcate.

Acest club are ca obiectiv refacerea traseelor montane si marcarea zonelor pitoresti ale acestor munti cu sprijinul Centrelor Salvamont, pastrarea curata cat si participarea la actiuni de ecologizare.

Cei doritori si pasionati sunt asteptati sa ni se alature. Ne puteti contacta folosind formularul de contact sau datele de contact ale membrilor.