Clubul Montan Altitudine


Clubul Montan Altitudine

     CLUBUL SPORTIV MONTAN ALTITUDINE este o asociatie non-guvernamentala, apolitica, fara scopuri religioase, formata prin asocierea liber-consimtita a persoanelor fizice si juridice care recunosc, adera si se conformeaza Statutului asociatiei. Scopurile CLUBULUI SPORTIV MONTAN ALTITUDINE sunt:

1. desfasurarea de activitati sportive in ramurile de sport ALPINISM SI ESCALADA, SCHI-BIATLON si CICLISM, selectia initierea si pregatirea de sportivi in aceste domenii, participarea la competitii sportive interne si internationale. Clubul este afiliat Federatiei Romane de Alpinism si Escalada. Sportivii reprezentativi ai Clubului Sportiv Montan Altitudine sunt:
• Crina Coco Popescu - din 2008 este reprezentanta a Romaniei in expeditiile in munti inalti, Maestru al Sportului de la varsta de 14 ani, prima alpinista din lume care a incheiat Circuitul 7 Volcanoes al celor mai inalti vulcani de pe fiecare continent, inscrisa de World Records Academy in Cartea Recordurilor ca prima alpinista din lume pe Mt. Sidley, cel mai inalt vulcan din Antarctica.
• Crina Ochenatu - participanta in comprtitiile de senioare de bouldering, castigatoare a Cupei Romaniei 2011, vicecampioana nationala in 2011 si 2012, initiator escalada, boulder si alpinism.
• Dor Geta Popescu, Cristiana Sava, Radu Patrascoiu - componenti ai Lotului National de Escalada - copii al Romaniei caruia i s-a decernat "Sportivul Anului 2011 - escalada" de catre Federatia Ronama de Alpinism si Escalada, Campioni Nationali si Balcanici in 2011, 2012, rezultate deosebite in concursurile de Grand Slam de la Petzen, Imst si Arco in 2011 si 2012.

 2. organizarea de expeditii in munti inalti, promovarea activitatilor sportive la mare altitudine:
• in intervalul 2008 - 20011 a organizat 21 expeditii in munti din circuitele "7 Volcanoes" si "7 Summits", Alpi, Caucaz, Anzi, Balcani.
• prima echipa din Romania pe: mt. Giluwe, cel mai inalt vulcan din Australia si Oceania; Alam Kooh - fata nordica, Iran; a doua echipa din Romania pe Ojos del Salado - Chile, Pico de Orizaba - Mexic.


3. dezvoltarea si sustinerea practicarii sporturilor si activitatilor montane
• Circuit „7 Munti din Gradina Carpatilor” - HOBBY, cu atingerea varfurilor cele mai inalte din masivele Bucegi, Fagaras, Retezat, Metaliferi, Rodnei, Ceahlau si Piatra Craiului. Am conceput programe pentru practicantii la nivel de hobby a activitatilor montane, individual, familial, cu colegii de comunitate, pentru copii si tineri;
• Circuit „7 Munti din Gradina Carpatilor” - SPORT pentru practicantii sporturilor montane: mountain bike, alergare montana, schi alpinism, alpinism de iarna si de vara, cu antrnamente, stagii de initiere si pregatire, competitii si tabere sportive.
• "Cheile Rasnoavei Adventure" - cea mai complexa competitie de sporturi montane din Romania, este singura competitie din tară care reuneste 5 concursuri: Mountain bike maraton 57 km., Duatlon individual 18 km.+ 21km si Cursa mountain bike 18 km, Maratonul, alergare montană 42.195 km., cursa semimaraton, alergare montană 21Km.

4. desfasurarea si sustinerea programelor educative pe teme de ecologie privind regulile si traditiile activitatii montane, grija si respectul pentru mediul inconjurator si conservarea naturii, actiuni de promovare si popularizare, organizare de evenimente, atragerea de parteneriate si resurse pentru sustinerea oricarei initiative privind ecologia si mediul inconjurator:
• deruleaza proiectul "Cheile Rasnoavei - Turism si aventura" - proiect cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, si cuprinde actiuni de promovare a potentialului natural si a oportunitatilor existente. Activitati de crestere a gradului de educatie si responsabilizare ecologica a turistilor, propunerea sporturilor si activitatilor montane ca ocupatii curente, crescand, in acest fel, preocuparea si responsabilizarea vis a vis de intretinere, conservarea si protejarea zonei