Montan Club White Wolf din Baia de Fier


Montan Club White Wolf din Baia de Fier

Montan Club White Wolf din Baia de Fier este clubul in care poti sa ai incredere ca iti ofera senzatii tari si experiente pe care nu le vei uita in domeniul sporturilor extreme.

Echipa WWC este formata din antrenori cu experienta in domeniu care iti asigura atat placerea cat si siguranta in toate sporturile si activitatile pe care le vei practica impreuna cu noi.

Istoria clubului montan White Wolf incepe recent, in anul 2007, dar se bazeaza pe experienta stransa in zeci de ani in care cativa dintre noi au activat in alte cluburi din tara (Tecuci – alpinism, Baia Mare/etc. – parasutism).

 

Activitatea nostra se imparte pe cateva domenii principale de activitate:

- sportiv: alpinism, escalada

- protectia mediului: ecologizari, plantari

- turistic: amenajari de trasee turistice si de escalada

- social – cultural: scoli de arta sau concursuri pentru copii

 

Din 2007 am creat la Baia de Fier (Pestera Muierilor) acest frumos club si pe scurt va vom prezenta cateva dintre reusitele noastre:

am organizat mai mult de mai ecologizari pe cursul Galbenului si Cheile Oltetului (de obicei 2 in fiecare an); cu echipamente de neopren si de alpinism reusim sa curatam si locurile innacesibile precum cursul raurilor sau versantii prapastiosi ai Cheilor Oltetului

- am organizat mai multe actiuni de plantare de copaci, atat la Baia de Fier, cat si la Polovragi

- am avut o scoala de vara cu copii afectati de inundatii din judetul Tulcea

- am avut mai multe scoli de desen/arta pentru copii din sat

- ajutam la desfasurarea concursului judetean de arta/cultura – Picaturi de lumina

- pregatim in domeniul alpinismului zeci de copii din zona, din care unii se dovedesc a fi cu adevarat talentati si ne aduc premii de la concursurile la care participam

- am marcat cateva trasee turistice din zona si dorim sa le amenajam in continuare

- am amenajat numeroase trasee de escalada pe peretii stancosi de pe Cheile Galbenului

- am facut zeci de ture montane in zona noastra pentru a cunoaste frumusetile locurilor, a ne antrena si, de ce nu, a ne distra

- am adus in Romania concursul Randone; prima editie a fost in 2010 iar in octombrie 2011 organizam Rando Carpati 2011

- suntem clubul montan afiliat Federatiei Romane de Turism si Ecologie in numele asocierii Gorj Team si ne mandrim ca in primul nostru an de participare (2011) avem un palmares  foarte frumos la trofeele la care am paticipat, desi concuram cu cluburi mai numeroase si cu traditie mai indelungata.

Ne mandrim foarte mult cu faptul ca pornind de la zero acum cativa ani, am reusit sa aducem putina atentie din partea pasionatilor de munte si alpinism in zona Pestera Muierilor, zona de o frumusete deosebita.

Un alt punct deosebit de mandrie este ca zi de zi contribuim la dezvoltarea mai multor copii din zona, copii care cu noi au cunoscut cuvintele escalada, alpinism, concurs.

Multumim tuturor celor care ne sustin si ne ajuta si va asteptam cu drag la Baia de Fier!