Campionatul de Turism Sporitv "Ștafeta Munților" o competiție pentru toate vârstele


Campionatul de Turism Sporitv "Ștafeta Munților" o competiție pentru toate vârstele

     Șapte ONG-uri s-au implicat anul acesta în cadrul Campionatului de Turism Sportiv "Ștafeta Munților" pentru a  organiza evenimente ce au ca scop crearea unui cadru organizatoric și competițional în vederea dezvoltării unor relații durabile, în baza principiilor eco-turistice-sportive și mediu protective, între ONG-urile de tineret, turism, sport și ecologie din țară.

     Ștafeta Munților este o competiție specializată care a renăscut acum 8 ani și al cărei clasament este alcătuit exclusiv din probe ce pot fi cuantificate obiectiv și în cadrul căreia concurenți au posibilitatea să participe la categoria corespunzătoare vârstei și nivelului de pregătire.

     Evenimentele organizate au fost de succes, Ștafeta Munților fiind cea mai mare competiție de turism sportiv din România unde la start au fost prezente un număr de 43 de cluburi de turism din România care pe parcursul întregului an competițional au participat la activități organizate în diverse zone precum: Munții Buzaului, Munții Cindrel, Munții Iezer, Munții Postravaru, Munții Piatra Craciului, Munții Vulcan.

     ONG-urile care au facut posibil anul acesta organizarea de evenimente sunt:

                - Asociația pentru Tineret, Sport, Turism și Ecologie Jnepenii

                - Asociația Zimbrul Carpatin Pitești

                - Asociația de Turism Gaska București

                - Alpin Club Pro-Mont București

                - Clubul Alpin Temerarii

                - Asociația de Schi Turism Montan Pro-Parâng

                - Asociația de Turism Montan Hai pe Munte! Iași

     Anul acesta Ștafeta Munților s-a organizat și în afara României, fiind prima etapa internațională unde cluburi de turism din România au urcat într-un cadru competitiv la altitudinea de 2925m.

     Pentru că Ștafeta Munților este o competiție care are un clasament general cumulat la fiecare final de an competițional este organizată Festivitatea de Premiere care în acest an se va ține pe data de 29 noiembrie în localitatea Covasna din județul Covasna fiind organizată de "Asociația de Turism Montan Hai pe Munte! Iași".

     Vă așteptăm pentru a-i aplauda, felicita și premia pe cei mai merituoși dintre noi, dar și pentru a ne întrece în probe ce vor evidentia creativitatea și voia bună!

     Pentru că în fiecare an există și un bal mascat, anul acesta organizatorul a decis ca tema balului să fie Personaje de poveste. Cei sosiți la festivitate vor purta costume corespunzătoare temei.

     La acest eveniment participanții vor putea descoperi o bucățică din Munții Vrancei unde organizatorii vor organiza probe surpriză.

     Tot în cadrul acestui eveniment cluburile participante se vor întâlni și vor realiza calendarul competițional pentru anul 2020.

     Evenimentele organizate în cadrul Campionatului de Turism Sporitv "Ștafeta Munților" sunt pentru toate vârstele, indiferent de experiența și condiție fizică, foarte mulți părinți și tineri participând în acest an.

     Află mai multe despre aceste evenimente accesând pagina web www.stafetamuntilor.ro.

Data: 25-11-2019