Descopera si redescopera traseele din Masivul Parang cu Stafeta Muntilor


Descopera si redescopera traseele din Masivul Parang cu Stafeta Muntilor

In perioada 1-3 septembrie  2017 Asociatia schi turism montan Pro-Parang va organiza in cadrul Campionatului National de Turism Sportiv ,,Stafeta Muntilor” etapa a VII-a si ultima din  acest an competitional.

Locul de desfasurare este masivul Parang unde sunt asteptati toti cei care doresc sa redescopere frumusetile tarii noastre prin turism, sport si ecologie.

Tabara va fi organizata la Cabana Groapa Seaca, amplasata la 18 km de municipiul Petrosani pe DN7A.

Ziua de vineri 1 septembrie este dedicata primirii si cazarii concurentilor, inscrierea echipelor in concurs, iar la finalul zilei sedinta tehnica care va prezenta in detaliu modul de desfasurare a probelor.

Dupa traseul lacuri din editia trecuta le propunem participantilor ca anul acesta sa parcurga un traseu pe care sa poata admira toata creasta masivului Parang cu principalele varfuri: Lacul Gauri si formatiunile calcaroase din caldare, varfurile: Gauri, Coasta lui Rus, Piatra Taiata; acestea fiind doar cateva puncte de pe traseul ce va fi parcurs in proba regina a competitiei: raidul montan (drumetia).

Proba de orientare turistica se va desfasura pe harta, traseul va fi de circa 1,8 km si va fi parcurs de intreaga echipa.

Ziua de sambata  2 septembrie se va incheia cu proba culturala la foc de tabara unde cei mici si cei mari ii vor incanta pe cei sositi la eveniment cu muzica folk, poezii, piese de teatru si momente umoristice, unde se va rade si se va canta pana dimineata.

Competitia se adreseaza tuturor iubitorilor de drumetie, cluburilor si asociatiilor de turism si ecologie din tara, afiliate sau neafiliate la Campionatul National de Turism Sportiv ,,Stafeta Muntilor”, dar si  iubitorilor de munte si drumetie care doresc sa participe si se pot organiza in echipe de trei persoane.

Evenimentul este sustinut de: SC Adarco Invest Srl, Primaria Municipiului Petrosani, Electro-Promex Invest, Dechatlon Targu Jiu, Costi Mari Impex, Cabana ,,Groapa Seaca”, Trans Lauran SRL, INFO 98, Barul ,,La Banita”, Madison Trans, Salvamont Petrosani, Marketing Romania.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa accesati www.stafetamuntilor.ro sau www.proparang.ro.

Va asteptam cu drag in numar cat mai mare!

Data: 28-01-2018