Sa cucerim Masivul Postavaru cu mic cu mare


Sa cucerim Masivul Postavaru cu mic cu mare

Asociatia Alpin Club PRO-MONT Bucuresti va invita la cea de-a II-a Editie a Trofeului “PRO-MONT”,  Etapa a IV- a din cadrul Campionatului National de Turism Sportiv “Stafeta Muntilor” 2019, etapa organizata în perioada 02-04 August 2019 în Masivul Postavaru, arie naturala ROSCI0207 - sit de importanta comunitara a retelei ecologice europene NATURA 2000.

Trofeul “PRO-MONT” se adreseaza atat membrilor cluburilor participante în cadrul Campionatului National de Turism Sportiv “Stafeta Muntilor”, cat si altor persoane care se vor putea organiza în echipe, participand alaturi de cluburi si beneficiind de aceleasi tipuri de activitati. Evenimentul cuprinde mai multe probe: raid montan, orientare sportiva, cunostinte teoretice, escalada pe stanca, probe de cultura si de creativitate artistica.

Tabara de corturi va fi amplasata în Predeal, statiune turistica de interes national si international, în vecinatatea cabanelor Trei Brazi si Poiana Secuilor,  într-o poiana minunata situata la altitudinea de 1063 m, înconjurata de padure, la poalele Masivului Postavaru.

În arealul sitului Masivul Postavaru, situat între raul Timis, Valea Cheii si statiunile turistice Predeal si Poiana Brasov, au fost identificate 12 tipuri de habitate naturale de interes comunitar bogate în flora si fauna specifice Carpatilor de Curbura, influentate de geologia calcarelor jurasice (Cheile Rasnovului, Muchia Cheii, Varful Postavaru - 1799 m), aceste atractii putand fi admirate de pe traseul raidului montan si în zona de desfasurare a evenimentului.
Accesul se poate realiza din DN 1 Bucuresti - Predeal - Trei Brazi - Poiana Secuilor si DN 1A Valenii de Munte - Sacele - Brasov - Predeal - Trei Brazi - Poiana Secuilor sau pe calea ferata Bucuresti – Predeal, apoi din Predeal pe drumul catre Trei Brazi – Poiana Secuilor (Coordonate GPS N 45°31′4837″, E 025°32′8566″).

Cei care doresc sa participe la acest eveniment pot opta pentru una din categoriile de mai jos în functie de varsta si experienta:

FAMILY – participa echipe formate din 3 persoane, minim un adult si obligatoriu minim un copil cu varsta de maxim 13 ani împliniti;

JUNIORI – participa echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex, cu varsta cuprinsa între 14 – 20 ani împliniti;

ELITE – participa echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex si varsta;

SENIORI – participa echipe formate din 3 peroane cu varsta cuprinsa între 35-50 ani, indiferent de sex.

VETERANI – participa echipe formate din 3 persoane cu varste peste 50 de ani, indiferent de sex;

FEMININ – participa echipe formate din trei fete, indiferent de varsta;

OPEN – participa echipe formate din 3 persoane, indiferent de varsta si sex. Timpii sunt calculati ca timpi turistici si aceasta categorie se puncteaza tot cu 500 puncte în clasamentul general al Stafetei Muntilor.

 

Informatii suplimentare despre Trofeul “Pro-Mont” 2019,  accesand https://www.stafetamuntilor.ro/invitatii.


Acest eveniment este sponsorizat de Viking Tools si organizat în colaborare cu Primaria Orasului Predeal - Centrul National de Informare si Promovare Turistica Predeal (Visit Predeal), avand si sprijinul Serviciului Public Salvamont Predeal, Varta Romania, BUFF Official Store Romania, Centrului BioFocus, Costi Service, Silverline, Panouri Foto, e-marturii.ro, Marketing Romania.


Persoane de contact etapa:

Robert Muresan: 0770254138; e-mail: [email protected]

Stelian Matei: 0761695024; e-mail: [email protected]

VA ASTEPTAM CU DRAG!

Data: 23-07-2019