Trofeul "Cocoșul de Munte" - CUPA Prieteniei (editie online)


Trofeul "Cocoșul de Munte" - CUPA Prieteniei (editie online)

Deși situația actuală a forțat ca toate competițiile din acest an să fie anulate, un club de turism din Brașov membru afiliat al Campionatului Național de Turism Sportiv „Ștafeta Munților” a venit cu o idee inedită de a organiza un eveniment sportiv unde distanțarea socială să existe iar participanții să își pot alege singuri traseul montan.

Clubul de Turism Montan „Cocoșul de Munte” Brașov alături de Casa de Cultură a Studenților din Brașov organizează în premieră prima etapă online în cadrul Ștafetei Munților.

Evenimentul va avea următoarele probe: raid montan (o dumeție la alegere), cunoștințe turistice, orientare, fotografie și proba culturală.

Oricine poate participa la acest eveniment dacă se alătură altor 2 prieteni și formează o echipă de 3 persoane. Pentru că foarte mulți dintre noi avem animale de companie, echipa poate fi formată și din 2 persoane și un prieten patruped.

 

Cum se vor desfășura probele?

1) Proba de Raid Montan (drumeția): Fiecare echipă își va alege un traseu montan și îl va parcurge.

Nu există o limită de timp impusă, organizatorul dorește să încurajeze mișcarea , de aceea cei care sunt mai comozi pot face o altă activitate care încurajează sportul precum: plimbări cu bicicleta, plimbări în parcuri, excerciții, tenis, fotbal chiar și pescuitul este acceptat dacă se incadrează la categoria sportiv.

Pentru a simți că este o competiție va exista și o departajare, aceasta se va face în funcție de altitudinea atinsa în desfășurarea activității. Adică dacă o echipă ajunge pe Vf. Moldoveanu primește 2544 puncte, cine urcă pe Leaota primește 2133puncte iar cine merge la mare primește 0 puncte.

Cei care vor alege activități citadine vor primi 250puncte.

Pentru validare echipa trebuie să facă un live sau un filmuleț și să îl încarce pe grupul de facebook Ștafeta Munților, cei care aleg muntele sunt rugați să posteze o poză pe grup pentru se bucura toți membrii grupului.

 

2) Proba de orientare este împarțită în două:

Echipa care va fi la munte trebuie să aibă o busolă iar la ora 11:29 trebuie să ia viză 274 grade și să facă 35 de pași loc în care va face o poză de grup. Atenție dacă traseul nu permite, echipa va face poza în potecă.

Echipa care rămâne în oraș trebuie să caute „azimuții” pe site-urile partenerilor care vor fi niște imagini ce simbolizează un mut de orientare cu un cod.

 

3) Proba de cunoștințe turistice

Pentru această probă participanții trebuie să descarce o aplicație în telefon iar în dimineața evenimentului fiecare club va primi un PIN de acces și va răspunde la un set de întrebări de cultură generală din domeniul montan.

 

4) Proba Culturală

Pentru această probă fiecare club va face un filmuleț care să cuprindă momentele normale dintr-un cultural: poezie și muzică.

 

Află mai multe despre eveniment accesând pagina https://www.facebook.com/events/342787976710273/

Grupul Stafeta Munților: https://www.facebook.com/groups/stafetamuntilor/

Clubul de Turism Montan „Cocoșul de Munte” Brașov te așteaptă să îți înscri echipa până pe data de 10 iulie 2020 ora 22:00.

Împreună susținem turismul românesc!

Data: 08-07-2020