Trofeul Jnepenilor deschide Campionatul „Stafeta Muntilor” - Muntii Buzaului, Masivul Ivanetul


Trofeul Jnepenilor deschide Campionatul „Stafeta Muntilor”

Asociatia montana Jnepenii organizeaza in perioada 21-23 iunie cea de-a V-a editie a Trofeului Jnepenilor, competitie sportiva adresata tuturor iubitorilor de natura. Trofeul Jnepenilor se desfasoara in jurul satului Vadu Oii, judetul Buzau si este prima etapa din Campionatului National de Turism Sportiv „Stafeta Muntilor” 2019.

Evenimentul cuprinde o gama variata de activitati in aer liber si de grup, competitia avand mai multe probe: raid montan, orientare sportiva, cunostinte teoretice, escalada pe stanca si proba culturala, de creativitate. Traseul montan va explora zone de o frumusete aparte din Muntii Buzaului cu puncte de atractie precum raul Basca Mica, Focul Viu, Bolovanul Mortatului, Masivul Ivanetul, dar si o belvedere spre Penteleu, mai-marele varf al zonei. Programul va fi completat de concursuri pentru cei mici, jocuri in aer liber si foc de tabara. Probele de concurs sunt organizate conform regulamentului Campionatului National de Turism Sportiv ”Stafeta Muntilor”, mai multe informatii find disponibile pe pagina evenimentului Trofeul Jnepenilor 2019.  

Trofeul Jnepenilor se adreseaza atat persoanelor care doresc sa practice activitati sportiv-cultural-ecologice intr-o forma organizata si distractiva, dar si parintilor ce doresc sa-si educe copiii intr-un spirit eco, savurand impreuna emotiile unei competitii. Astfel, participarea se realizeaza pe diverse categorii, in functie de varsta si nivelul de pregatire: juniori, seniori, veterani, feminin, open, family. Sportivilor temerari care vor lupta cu muntele si secundele le este rezervata categoria elite.

Competitia se adreseaza si grupurilor de persoane neorganizate juridic (in cluburi sau asociatii), fiind vorba despre un eveniment socio-cultural. Participarea este gratuita, iar inscrierile se fac pe echipe de cate 3 persoane, vineri, 21 iunie, la fata locului, dar nu mai tarziu de ora 22:00.

Tabara de corturi va fi amplasata in curtea complexului New Old Village si in imprejurimile sale, iar camparea se va realiza sub indrumarea organizatorilor. Nu exista cazare in tabara, insa exista alte posibilitati de cazare mai departe de tabara in numar limitat, la Green Camp (corturi dotate cu paturi, instalatie electrica si de iluminat) si la 4-5 km, in satul Varlaam.  Informatii suplimentare se pot solicita telefonic la unul dintre numerele de mai jos.

Trofeul Jnepenilor este realizat cu sprijinul: Complex New Old Village, Forja Rotec, Angrosistul SRL, Universal Le Big, Global Distribution, Trans Alicom 2000, Zizin – ape minerale, Decathlon Buzau, DC Webdesign, The Good Vibe.

 

Inscrieri, cazari si informatii aditionale:

0724.003.294 – Razvan Ciobanu

0799.007.226 – Iulian Chirac

0721.986.028 – Madalina Matcov

www.facebook.com/jnepenii

www.instagram.com/jnepenii/

Despre Asociatia pentru Tineret, Sport, Turism si Ecologie Jnepenii

            Jnepenii sunt un grup de prieteni uniti de pasiunea pentru sport si munte care activeaza ca organizatori sau simpli volutari la evenimente de turism sportiv inca din 2010. Scopul asociatiei este de a promova zonele cu potential turistic si sportiv din Romania (in special zonele montane) si de a forma relatii durabile cu alte asociatii din tara. Prin activitatile si evenimentele la care participa, Jnepenii isi propun sa sensibilizeze tanara generatie, dar si comunitatile in care isi desfasoara evenimentele cu privire la problemele de mediu si importanta pastrarii ariilor naturale si a spatiilor verzi cat mai curate si mai putin antropizate.

Data: 15-06-2019