Trofeul Jnepenilor deschide Campionatul „Ștafeta Munților” - Vârtop, Parcul Natural ApuseniBucurești – 10 mai 2018: Asociația montană Jnepenii organizează în perioada 22-24 iunie cea de-a IV-a ediție a Trofeului Jnepenilor, competiție sportivă adresată tuturor iubitorilor de natură. Trofeul Jnepenilor se desfășoară în jurul satului de vacanță Vârtop, din Parcul Natural Apuseni, județul Bihor și este prima etapă din Campionatului Național de Turism Sportiv „Ștafeta Munților” 2018.

Evenimentul cuprinde o gamă variată de activități în aer liber și de grup, competiția având mai multe probe: raid montan, orientare sportivă, cunoștințe teoretice și proba culturală,  de creativitate. Traseul montan va explora zone de o frumusețe aparte din Parcul Natural Apuseni cu puncte de atracție binecunoscute, precum Groapa Ruginoasa, Pietrele Negre și chiar Pietrele Galbenei. Programul va fi completat de concursuri pentru cei mici, jocuri în aer liber și foc de tabără. Probele de concurs sunt organizate conform regulamentului Campionatului Național de Turism Sportiv ”Ștafeta Munților”, mai multe informații find disponibile pe pagina de Facebook Jnepenii.

Trofeul Jnepenilor se adresează atât persoanelor care doresc să practice activități sportiv-cultural-ecologice într-o formă organizată și distractivă, dar și părinților ce doresc să-și educe copiii într-un spirit eco, savurând împreună emoțiile unei compețiții. Astfel, participarea se realizează pe diverse categorii, în funcție de vârstă și nivelul de pregătire: juniori, seniori, veterani, feminin, open, family. Sportivilor temerari care vor lupta cu muntele și secundele le este rezervată categoria elite.

Competiția se adresează și grupurilor de persoane neorganizate juridic (în cluburi sau asociații), fiind vorba despre un eveniment socio-cultural. Participarea este gratuită, iar înscrierile se fac vineri, 22 iunie, la fața locului, dar nu mai târziu de ora 22:00, pentru echipe de câte 3 persoane. Nu există un număr limită de concurenți, dar sunt așteptate să-și facă apariția peste 200 de persoane.

Tabăra de corturi va fi amplasată în curtea Pensiunii Piatra Grăitoare şi în împrejurimile sale, iar camparea se va realiza sub îndrumarea organizatorilor. Cazarea se poate face și în camere, la pensiunile din zonă, care sunt însă în număr limitat. Informații legate de cazare se pot solicita telefonic la unul dintre numerele de mai jos.

Trofeul Jnepenilor este realizat cu sprijinul: Pensiunea Piatra Grăitoare, Forja Rotec SRL, Trans Alicom 2000, Cofetăria Alice, Zizin – ape minerale, Asociația Ecosportivă Sufletul Hășmașului, DC Webdesign, CeSaVezi.ro, The Good Vibe, Ascendent Media, Traista cu Podoabe, Administrația Parcului Natural Apuseni.

Înscrieri, cazări și informații adiționale:

0724.003.294 – Răzvan Ciobanu

0799.007.226 – Iulian Chirac

0721.986.028 – Mădălina Matcov

www.facebook.com/jnepenii

www.instagram.com/jnepenii/

 

Despre Asociația pentru Tineret, Sport, Turism și Ecologie Jnepenii

            Jnepenii sunt un grup de prieteni uniți de pasiunea pentru sport și munte care activează ca organizatori sau simpli volutari la evenimente de turism sportiv încă din 2010. Scopul asociației este de a promova zonele cu potențial turistic și sportiv din România (în special zonele montane) și de a forma relații durabile cu alte asociații din țară. Prin activitățile și evenimentele la care participă, Jnepenii își propun să sensibilizeze tânăra generație, dar și comunitățile în care își desfășoară evenimentele cu privire la problemele de mediu și importanța păstrarii ariilor naturale și a spațiilor verzi cât mai curate și mai puțin antropizate.

 

PARTICIPAREA SE FACE PE PROPRIE RASPUNDERE!

Data: 18-05-2018