Trofeul "Cocoșul de Munte" - CUPA Prieteniei (editie online)


Trofeul "Cocoșul de Munte" - CUPA Prieteniei (editie online)

Desi vremurile actuale ne-au fortat sa nu mai tinem etapa programata din cadrul Campionatului National de Turism Sportiv asta nu inseamna ca nu putem sa facem ceva. Asadar, in perioada 10-12 iulie, Clubul de turism montan “Cocosul de Munte” alaturi de Casa de Cultura a Studentilor din Brasov organizeaza prima etapa online din cadrul “Stafetei Muntilor". Concursul va avea ca probe: raid montan, cunostinte teoretice, orientare, fotografie si proba culturala.

Desfasurare si regulament.

Cluburile doritoare se vor inscrie in concurs pana in data de 10 iulie ora 22:00. Inscrierea se va face online printr-un mail catre Clubul de Turism Montan Cocosul de Munte la adresa: [email protected]
De asemenea inscrierea este deschisa si celor care nu fac parte din niciun club montan. Tot ce au de facut este sa formeze o echipa de minim 3 persoane si sa se inscrie. Sunt acceptate si 2 persoane si un prieten patruped.

Probe

Raid Montan

Pentru aceasta proba fiecare club participant va trebui sa isi desemneze o echipa de minim 3 persoane si maxim…nr stabilit prin lege. Acea echipa va parcurge un traseu montan. Oricare! La alegere. Daca, din motive tehnice nu se poate iesi la munte, acceptam orice activitate care promoveaza sportul in aer liber : plimbari pe bicicleta, plimbari in parcuri, exercitii, tenis, fotbal, chiar si pescuit daca este sportiv si nu apar doze de bere in cadru…practic orice inseamna miscare.
Dar pentru a simti ca este competitie, departajarea se face altitudinal. 1 m = 1pct. Adica: cine urca pe Moldoveanu primeste 2544 de puncte, cine urca pe Leaota primeste 2133 de puncte. Cine merge la mare….0 puncte (dar din oficiu o sa ii acordam 10 puncte pentru efort). Cei care aleg activitati citadine vor primi 250 de puncte. Pentru validare, echipa care a ales alta activitate decat mersul pe munte, va trebui sa faca un live pe grupul “Stafeta muntilor” sau sa posteze un filmulet cu activitatea aleasa. Cei care aleg muntele sunt rugati sa posteze o poza cu varful pe care urca. Scopul acestei probe este acela de a promova miscarea, motiv pentru care vom lua in calcul doar o echipa per club.

Orientare.

Proba de orientare va fi formata din doua etape.
Prima etapa ii vizeaza pe cei care merg pe munte. Fix la ora 11:29 fiecare echipa participanta se va opri in locul in care se afla in traseu, va lua viza pe 274 de grade, va face 35 de pasi si va face o poza de grup. Poza o veti pastra amintire. Incercati sa zambiti si sa va ganditi la ce vreti voi mai frumos. Daca vreti sa o impartasiti cu noi pe grup bine, daca nu, mergem pe incredere. Daca traseul nu va permite sa mergeti in directia indicata de busola nu-I nimic. Faceti o poza in poteca.
Proba a 2-a ii vizeaza pe cei care stau acasa.
Acestia au de intrat pe site-urile partenerilor si de cautat (azi)mutii. Acestia vor fi niste imagini care simbolizeaza un mut de orientare cu un cod pe el. Ascundem cate unul pe fiecare site.
www.cocosuldemunte.org
https://www.ccsbrasov.ro/
https://nomadia-travel.com/
http://www.romanianestiuta.ro/
Mutii vor fi ascunsi pe site-uri in ziua concursului, dupa ora 10:00 AM
Prima proba va va aduce 100 de puncte iar fiecare mut gasit cate 25

Proba de cunostinte teoretice

Pentru aceasta proba vom folosi o aplicatie care se numeste Kahoot. O gasiti de downloadat atat in App Store cat si in Google Play. Este singura proba care se da online si la care v-am ruga tare sa nu trisati. In dimineata concursului fiecare club inscris va primi un PIN pe care il vor folosi pentru intrare in aplicatie. Se vor inscrie cu numele clubului. Vor raspunde la un set de intrebari de cultura generala din domeniul montan. Inca nu ne-am gandit daca vor fi 20 sau 30…sau mai multe. Nu va oferim bibliografie. Departajarea o face aplicatia.

Proba de Fotografie

Oamenii care merg pe munte fac si fotografii. Muulte! Vrem sa le vedem pe cele mai bune. Asadar: fiecare club participant va trimite pe mail-ul Cocosului ([email protected]) un numar de 3 fotografii. Sectiunile de concurs sunt: Portret, Fotografie in ipostaze haioase (dar care pot fi totusi aratate) si Fotografii cu necuvantatoare intalnite pe traseu. Fotografiile vor fi jurizate de fotografii nostri din club.

Proba Culturala

Pentru aceasta proba fiecare club va face un filmulet care sa cuprinda momentele normale dintr-un cultural. Totusi o sa renuntam la teatru pentru ca poate fi mai greu de realizat (daca voi considerati ca nu, asteptam si momente teatrale). Asadar asteptam un filmulet cu muzica si poezie. Pe de alta parte, de la fiecare club participant asteptam un slideshow de prezentare. Tot sub forma de filmulet. Acestea vor fi urcate pe grupul Stafetei de fiecare club in parte. Castigatorii vor fi desemnati in urma like-urilor primite. Like-urile de la slideshow se cumuleaza cu cele de la filmuletul cu momentul artistic. De exemplu: daca la slide ati strans 350 de like-uri iar la filmuletul cu muzica+ poezie 400, clubul a acumulat la aceasta proba 750 de puncte.

Generalitati

Prin acest concurs ne dorim tare sa nu uitam de prietenia dintre cluburi si sa ne reamintim de toate momentele frumoase pe care le-am petrecut impreuna prin munti, campinguri, creste si cabane. Vrem doar sa nu lasam distantarea impusa de pandemie sa ne desparta de pasiunea noastra. Participarea este voluntara si pe propria raspundere. Nu uitati de siguranta: apa, trusa de prim-ajutor, crema de soare…etc.
Nu avem unde sa facem foc de tabara si va rugam sa ne intelegeti.
Premiile sunt ….nu sunt. Veti primi doar diplome. Nici macar nu am incercat sa facem rost de premii. Vrem sa promovam miscarea si prietenia.
Acest concurs are drept scop sa va aduca un zambet pe fata si sa va faca un sfarsit de sapamana mai frumos, asadar tratati-l cu maxima seriozitate. Ne-ar placea tare, tare, tare sa participati!
Pentru intrebari si lamuriri va stam la dispozitie
P.S. Nu primim contestatii!