Etapa a I-a Trofeul Jnepenilor 2021


Trofeul Jnepenilor 2021

De atâta dor de voi, am dat fuga la Brezoi! 

Au trecut doi ani de când nu ne-am văzut dragi prieteni ai Ștafetei Munților! Doi ani în care ne-am amintit cu drag și dor de fiecare traseu parcurs, de fiecare foc de tabără, de fiecare acord de chitară. 

Așteptarea a luat sfârșit, iar Jnepenii v-au pregătit o etapă cât un festival! Ne-a fost dor de provocare, dar și de distracție. Așadar, așa cum Valea Lotrului întâlnește Valea Oltului, Trofeul Jnepenilor întâlnește letsMEAT@theFestival în Summer Camp Brezoi! Vom îmbina explorarea potecilor cu muzica și dansul, efortul cu distracția și bucuria revederii cu atmosfera festivalului.

Într-un loc de poveste, în care simplitatea ne îmbrățișează cu prietenia și căldura specifică ștafetiștilor, pe acorduri de muzică bună, amplasăm tabăra Trofeului Jnepenilor, în incinta Live Music Summer Camp Brezoi. Vă invităm, așadar, să explorați culmile nebătătorite și verzi ale Munților Lotrului și să vă lăsați, încă o dată, încântați de spectacolul naturii! 

 

Când şi ce facem:
Vineri: 9 iulie 2021
12:00 – 22:00 – Abia așteptăm să vă vedem din nou! - Întâmpinarea participanților și înscrierea echipelor;
Cât de rezistenți mai suntem după pandemie?! - Înscrierea echipelor se efectuează până la ora 23:00.
22:00 – Încercăm să fim şi serioşi! - Ședinta tehnică;
23:45 – Afișarea ordinii de intrare în concurs.
 
Sâmbătă: 10 iulie 2021
07:00 – Bună dimineața, Brezoi! – deşteptarea şi înviorarea; 
07:30 – Scoateți o foaie de hârtie! - START teste teoretice;
08:30 – Pe locuri, fiţi gata...START! – proba de raid montan;

15:00 – Vă așteptăm în poligonul de orientare;
18:00 – Să înceapă distracția – Mergem la festival!
22:00 – Momentul mult aşteptat - Afișarea rezultatelor;
 
Duminică: 11 iulie 2021

08:00 - încărcarea clipurilor pentru cultural*

10:00 - Afișarea rezultatelor momentelor artistice realizate de voi aka ale probei culturale
11:00 – Happy-end: Festivitatea de premiere, speranța de a ne revedea curând şi bye-bye!


Cazarea/camparea:
Tabăra va fi amplasată în incinta Live Music Summer Camp Brezoi. Accesul la grupuri sanitare, dușuri și apă potabilă este asigurat, așadar rămâne să veniți doar cu voie bună, corturi și saci de dormit – dacă o să mai fie cazul de somn :). Puteţi comanda mâncare și băuturi cu mai multe sau mai puţine grade direct la locul evenimentului! 

Categoriile de concurs:
FAMILY – participă echipe formate din 3 persoane, minim un adult şi obligatoriu minim un copil cu vârsta de maxim 13 ani împliniţi;
JUNIORI – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex, cu vârsta cuprinsă între 14 – 20 ani împliniţi;
ELITE – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex;
SENIORI – participa echipe formate din 3 persoane cu vârsta cuprinsă între 35-50 ani, indiferent de sex.
VETERANI – participă echipe formate din 3 persoane cu vârste peste 50 de ani, indiferent de sex;
FEMININ – participă echipe formate din trei fete, indiferent de vârstă;
OPEN – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de vârstă şi sex.

 
Probele de concurs:
1. Raid montan – traseele au o dificultate medie. Le recomandăm celor care participă pentru prima dată la un concurs din Ștafeta Munților sau nu au experiență în parcurgerea traseelor de drumetie sa se sfatuiasca cu membrii echipei de organizare în alegerea categoriei de concurs. Echipamentul obligatoriu pentru această probă este:
- individual: încălțăminte de munte cu talpă profilată, lanternă, fluier, pelerină de ploaie;
- colectiv: busolă, trusă sanitară, bidon pentru apă, rucsac, sursă de foc.
 
2. Cunoștințe teoretice – se susţine înainte de plecarea în traseul de raid și constă într-un test grilă cu 15 întrebări despre zona în care se desfășoară concursul. Există un singur răspuns corect, iar timpul maxim alocat este de 7 minute. Fiecare membru al echipei va răspunde la 5 întrebări. Categoriile Family și Open vor răspunde doar la întrebări pe bază de imagini.
 
3. Orientare – pentru proba de orientare concurenții vor avea de parcurs un traseu pe baza hărţii de orientare, și vor parcurge un traseu a cărei distanță nu va depăşi 2,5km în plan aerian, cu o diferență maximă de nivel de aproximativ 60m.
 

4. *Proba culturală - Un pic atipic, la fel ca Jnepenii, momentul cultural va fi oferit de către trupeții ce vor urca pe scena festivalului, dar nu numai! Vă propunem să scoateți la lumină artiștii din voi și să realizați câte un clip (per club) de câte 2 minute, în care să rostiți cuvintele cheie: lets meat, Brezoi, festival, Lotru. Clipurile vor fi urcate pe pagina evenimentului nostru (https://www.facebook.com/events/527945971952177) până duminică, 11 iulie, la ora 08:00 și vor fi jurizate de către ai voștri Jnepeni :)


Regulile taberei:
Camparea concurenților se va face numai sub îndrumarea organizatorilor.
Fiecare club/grup va primi la sosirea în tabără un sac de gunoi. Cluburile au obligativitatea transportării gunoiului realizat până la primul punct amenajat din afara taberei. Responsabilului de grup îi revine obligația de a aduce la cunoștință membrilor grupului său, regulile de prevenire a accidentelor și a normelor de conduită montană, precum și regulamentul concursului.
Organizatorii își rezervă dreptul de a introduce modificări în programul de desfășurare a probelor de concurs.


Cum ajungeţi la noi:

Auto:
https://www.google.com/maps/place/45%C2%B020'40.3%22N+24%C2%B014'12.1%22E/@45.34452,24.2345074,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x0:0x0!8m2!3d45.34452!4d24.2366961?hl=ro-RO

 

Drumul este practicabil cu orice tip de autoturism, așadar nu vă va fi deloc greu să ajungeți la locul distracției :)

Transportul în comun:
https://www.autogari.ro/Transport/Bucuresti-Brezoi

https://www.autogari.ro/Transport/RamnicuValcea-Brezoi

 

Abia aşteptăm să ne revedem, dragi prieteni şi abia aşteptăm să vă cunoaştem pe cei ce se vor alătura acestei mari şi frumoase familii!


Confirmări și informații, la Jnepenii de mai jos:
0724.003.294 – Răzvan Ciobanu

0721.986.028 - Madalina Matcov

0732135162 - Teo Sârbu
0749.182.414 - Oana Udrea
www.facebook.com/jnepenii  

https://www.instagram.com/jnepenii/

 

Să ne distrăm responsabil ca să ne putem vedea oricând vrem

Accesul participanților este condiționat de normele în vigoare la data evenimentului. Pentru moment, acestea prevăd: "Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore". 

 

După data de 15 iunie vom reveni cu informațiile actualizate pentru a ne asigura că vom organiza o etapă frumoasă și în siguranță pentru toți cei prezenți și pentru cei dragi lor :) Stay safe!

 

PARTICIPAREA SE FACE PE PROPRIE RĂSPUNDERE! Concursul presupune rezistență fizică la efort de durată și se adresează doar persoanelor sănătoase clinic.