Etapa a IV-a TROFEUL PRO-MONT 2019 - Masivul Postavaru


Trofeul Pro-Mont 2019

Asociaţia Alpin Club PRO-MONT Bucuresti vă invită la cea de-a doua ediţie a Trofeului “PRO-MONT” si Etapa a IV- a din cadrul Campionatului Naţional de Turism Sportiv “Ştafeta Munţilor” ediţia 2019, etapa organizata în perioada 02-04 August 2019 în Masivul Postăvaru.

Acest eveniment este sponsorizat de Viking Tools si organizat în colaborare cu Visit Predeal.

Trofeul “PRO-MONT” se adresează atât membrilor cluburilor participante în cadrul Campionatului National de Turism Sportiv “Ştafeta Munţilor”, cât şi altor persoane care se vor putea organiza în echipe, participând alături de cluburi si beneficiind de aceleaşi activităţi.

Amplasarea taberei:
Tabara de corturi va fi amplasata în vecinatatea cabanelor Trei Brazi si Poiana Secuilor într-o poiană minunată situată la altitudinea de 1063 m, înconjurată de pădure, la poalele Masivului Postăvaru, zonă cu acoperire a rețelelor de telefonie mobilă.
Accesul se poate realiza astfel:
• DN 1 Bucuresti - Predeal -Trei Brazi - Poiana Secuilor sau calea ferata Bucuresti - Predeal;
• DN 1A, Valenii de Munte - Sacele - Brasov - Predeal - Trei Brazi - Poiana Secuilor;
• Coordonate GPS N 45°31′4837″ E 025°32′8566″
Pentru informaţii suplimentare puteţi apela unul dintre numerele de telefon ale persoanelor de contact.

Regulamentul taberei:
Datorită faptului că acţiunea se va desfăşura în cadrul unei arii protejate, vor trebui respectate regulile parcului care vă vor fi aduse la cunoştinţă la şedinţa tehnică. Menţionăm ca NU SE PERCEPE TAXA DE PARTICIPARE!
Este interzis a se face focul în zona taberei de corturi de către participanții la eveniment. Va exista o singură vatră mare de foc care va fi aprinsă și controlată de către organizatori.

REGULAMENT probe:
1. Proba de raid montan:
- Grad de dificultate: mediu/mare
- Durată: 7 – 8 ore
- Traseul va fi marcat şi asigurat de organizatori
- Punctaj: conform regulamentului Ștafetei Munților.
- Nu se poate intra în această probă fără bocanci sau încaltaminte de munte cu talpa “profilată", ex "adidasi" de trail running.
- Intră în clasamentul general al concursului.
2. Proba de orientare sportivă:
- Proba de viteza pe azimut, întregul echipaj va intra să parcurgă poligonul. Lungimea maximă va fi de 2 km și diferența maximă de nivel 100 m;
- Punctaj: conform regulamentului Stafetei Muntilor
- Intră în clasamentul general al concursului.
3. Probe teoretice:
- Se vor susţine înainte de plecarea în traseul de regularitate de către toti membri echipajelor înscrise în concurs. Testul va cuprinde 15 întrebări de tip grilă din zona de concurs, cu un singur răspuns corect, iar timpul maxim alocat este de 7 minute. Fiecare membru al echipei va raspunde la 5 întrebari.
- Punctaj: conform regulamentului Stafetei Muntilor
- Intră în clasamentul general al concursului.
Bibliografia pentru testele teoretice o puteti gasi pe site-ul www.stafetamuntilor.ro
4. Proba de alpinism:
- Fiecare echipaj va desemna un membru ce va parcurge un traseu de cățărare. Concurentul va fi asigurat și va primi casca de protectie din partea organizatorilor.Nu asigurăm magneziu și păpuci pentru cățărat.
- La aceasta proba categoriile vor fi :masculin/feminin si juniori/junioare,premiate fiind locurile I,II si III din fiecare categorie, traseele de catarare fiind structurate in 2 poligoane (adulti și copii).
- Pe timpul desfășurarii probei, în poligon nu vor avea acces alte persoane decât cele care susțin proba
- Grad de dificultate: mic/mediu
- Punctaj: conform regulamentului Trofeului PRO-MONT
- Intră în clasamentul general al concursului.
5. Proba cultural-artistică:
- Tematică: sport, turism, natură, ecologie;
- Durată: cca 25 minute;
- Punctaj: conform regulamentului Stafetei Muntilor
- Conţinut: minim 3 cântece, o scenetă umoristică și o poezie.
- Intră în clasamentul general al concursului;

Important: pentru toate probele obligatorii se va respecta întocmai REGULAMENTUL ȘTAFETEI MUNȚILOR pe care îl puteti gasi pe www.stafetamuntilor.ro

Categorii de concurs:
FAMILY – participă echipe formate din 3 persoane, minim un adult şi obligatoriu minim un copil cu vârsta de maxim 13 ani împliniţi;
JUNIORI – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex, cu vârsta cuprinsă între 14 – 20 ani împliniţi;
ELITE – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex și vârstă;
SENIORI – participa echipe formate din 3 peroane cu vârsta cuprinsă între 35-50 ani, indiferent de sex.
VETERANI – participă echipe formate din 3 persoane cu vârste peste 50 de ani, indiferent de sex;
FEMININ – participă echipe formate din trei fete, indiferent de vârstă;
OPEN – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de vârstă şi sex. Timpii sunt calculaţi ca timpi turistici si această categorie se punctează tot cu 500 puncte în clasamentul general al Stafetei Munților.

Programul de desfasurare a etapei:
Vineri 02 August:
- 11.00 – 22.00: Primirea participanţilor
- 22.30: Şedinţa tehnică (În mod obligatoriu înscrierea echipajelor pana vineri 02.08. la orele 23.00. In ziua probelor nu vor mai fi permise înscrieri, acestea putînd fi făcute și prin mesaj scris la numarul de telefon (0751511164) mentionand numele clubului, numele concurentilor si al echipajelor si categoria la care vor participa
- 24.00: Stingerea
Sâmbătă 03 August:
- 07.00 - 17.00 Probele tehnice şi teoretice
- 22.00: Proba cultural artistică şi foc de tabără
Duminică 04 August:
- 10.00: Afişarea rezultatelor şi rezolvarea contestaţiilor
- 11.00: Festivitatea de Premiere
- 12.00: Igienizarea taberei şi defluirea participanţilor.

Echipament obligatoriu:
Individual: lanternă, fluier, pelerină de ploaie (hanorac impermeabil), bocanci sau încaltaminte cu talpa aderentă, (conform regulamentului Stafetei Muntilor).
Colectiv: busolă, trusă de prim ajutor (recomandat sa contina minim 3 obiecte cum ar fi: fasa sterila, comprese sterile, plasturi cu rivanol, fasa elastica, dezinfectant, folie supravietuire), rucsac, sursă de foc, bidon cu apă – min. 1 l (conform regulamentului Stafetei Muntilor).

Notă:
- Concurenţii care nu posedă bocanci sau încălțăminte cu talpă aderentă nu pot intra în proba de raid montan.
- Pe timpul desfăsurarii probei de Raid concurenții pot fi verificați în mod aleatoriu sau la sesizarea altor participanți la echipamentul individual și/sau de echipă.

Regulamentul taberei:
- Cazarea concurenţilor se va face la corturi, sub îndrumarea organizatorilor, iar pentru cei care doresc cazare la pensiunile din zona Predeal, acestea fiind dispuse pe o raza de 1-6 km de tabara de corturi și se rezervă personal.
- Va exista o singură vatră de foc, amenajarea altor vetre suplimentare fiind interzisă.
- Fiecare club va primi la sosirea în tabără un sac pentru gunoi.
- Cluburile au obligatia transportării gunoiului rezultat la punctul special pentru depozitare din apropierea taberei.
- Responsabilului de grup îi revine obligaţia de a aduce la cunoştinţă membrilor grupului său, regulile de prevenire a accidentelor şi a normelor de conduită montană precum şi regulamentul concursului.
- Organizatorii îşi rezervă dreptul de a introduce modificări în programul de desfăşurare a probelor de concurs în funcţie de starea vremii și a traseului
- Autoturismele pot fi parcate în imediata apropiere a taberei doar sub îndrumarea organizatorilor si ESTE STRICT INTERZIS intrarea cu auto pe drumurile forestiere adiacente taberei.
PARTICIPAREA LA CONCURS SE FACE PE PROPRIA RĂSPUNDERE!

Pentru persoanele care doresc confortul camerei avem urmatoarele posibilitati de cazare la agentii de turism din proximitatea taberei de corturi desfasurata pe aproximativ 1Km:
 Cabana Trei Brazi
 Cabana veche Trei Brazi
 Cabana Poiana Secuilor
*Pentru rezervari sunati din timp direct la administratia cabanelor cu mentiunea de a comunica faptul ca sunteti participant la Trofeul PRO-MONT din cadrul “STAFETEI MUNTILOR”.

PERSOANE DE CONTACT etapa:
Robert Muresan: 0770254138; e-mail: [email protected]
Stelian Matei: 0761695024; e-mail: [email protected]

EVENIMENT SUSTINUT DE
VIKING TOOLS, Primaria Orasului Predeal - Centrul National de Informare si PromovareTuristica Predeal (Visit Predeal), Serviciul Public Salvamont Predeal, Varta Romania, BUFF Official Store Romania, Centrul BioFocus, Costi Service - Nicu Costi Diaconu, Silverline, Panouri Foto, e-marturii.ro, Marketing Romania

VA ASTEPTAM CU DRAG!