MAREA EVADARE - Festivalul Sporturilor Montane “Parangul Mare“


MAREA EVADARE - Festivalul Sporturilor Montane “Parangul Mare“

Un film de lung metraj, derulat timp de trei zile, 02-04 august, in poiana situata langa cabana Groapa Seaca, Muntii Parang! Actori principali pot fi toti cei care vor sa evadeze departe de orasele cu asfalt incins si zgo­mote asurzitoare, undeva in mijlocul naturii!

Scenariul filmului se deruleaza dupa urmatorul program:

Vineri: 02 august 2013

12:00 – 21:00 – Intampinarea participantilor si repartizarea locurilor de campare / cazare;

21:30 – Aprinderea focului de tabara si start la maratonul de folk;

22:30 – Sedinta tehnica;

00:00 – Afisarea ordinii intrarii in concurs;

 

Sambata: 03 august 2013

06:30 – Buna dimineata soare! Un program de inviorare ce-ti pune sangele in miscare si te ajuta sa parcurgi traseul in cel mai scurt timp! Cel mai implicat muntoman se va bucura de un premiu surpriza! Nu lipsi! Vino alaturi de Madalina Matcov sa-ti incarci bateriile pentru o zi plina de aventura!

07:30 – START teste teoretice, raid montan si orientare;

16:00 – La joaca cu EVI! Activitati dedicate copiilor;

17:00 – START escalada;

19:30 – proba surpriza;

20:00 – tombola cu premii (participarea este gratuita, fiecare concurent avand dreptul sa

extraga un singur bilet);

21:00 – Afisarea rezultatelor;

21:30 – Deschiderea programului cultural;

 

Duminica: 04 august 2013

10:00 – Afisarea rezultatelor pentru proba CULTURAL;

12:00 – Happy-end (festivitatea de premiere).

 

Festivalul Sporturilor Montane ”PARANGUL MARE” reprezinta etapa a IV-a a competitiei nationale de turism sportiv ”STAFETA MUNTILOR”.

Tabara de corturi va fi amplasata in proximitatea cabanei Groapa Seaca.

Pentru campare se percepe o taxa de 10lei/noapte/cort 2-4 persoane, ce se va achita la sosirea in tabara. Taxa include: camparea, accesul la dus si grup sanitar.

Daca nu doriti sa campati cu cortul puteti rezerva o camera la CABANA GROAPA SEACA - Loredana Ribu 0766337077 sau 0766595653.

 

Probele se vor desfasura conform regulamentului Competitiei Nationale de Turism Sportiv ”STAFETA MUNTILOR”.

Mai multe despre acest eveniment, cum puteti sa participati, bibliografia de concurs, intrebarile pro­puse pentru testele teoretice, detalii trasee s.a.m.d le gasiti in GHIDUL DE PARTICIPARE pe care il puteti descarca de pe siteul www.festival.drumetiimontane.ro sau accesand site-ul festivalului.

 

CLASAMENTUL GENERAL AL CONCURSULUI ESTE DAT DE SUMA PUNCTELOR OBTINUTE DE CATRE CLUBURILE / GRUPURILE PARTICIPANTE IN CATEGORIILE DE CON­CURS: ELITE, OPEN SI JUNIORI!

 

Cultural – fiecare club / grup are la dispozitie 20 de minute pentru a prezenta 3 cantece, o sceneta umoristica si o poezie. Printre cele 3 cantece se va prezenta si imnul clubului, iar celelalte 2 cantece nu tre­buie sa fie in mod obligatoriu creatii proprii. Se va puncta, in special, atmosfera creata. Punctaj acordat: 300 puncte.

Regulamentul concursului:

Cazarea concurentilor se va face la corturi, sub indrumarea organizatorilor.

Va exista o singura vatra de foc, amenajarea altor vetre suplimentare fiind interzisa.

Fiecare club / grup va primi la sosirea in tabara un sac de gunoi.

Cluburile au obligativitatea transportarii gunoiului realizat pana la primul punct amenajat din afara taberei.

Responsabilului de grup ii revine obligatia de a aduce la cunostinta membrilor grupului sau, regulile de prevenire a accidentelor si a normelor de conduita montana precum si regulamentul concursului.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a introduce modificari in programul de desfasurare a probelor de concurs.

Echipament obligatoriu:

individual: incaltaminte cu talpa aderenta, lanterna, fluier, pelerina de ploaie;

colectiv: busola, trusa sanitara, bidon pentru apa;

ATENTIE: fara incaltaminte adecvata si trusa medicala nu se intra in proba de raid montan!

PREMII SPECIALE:

- PREMIUL PENTRU CEA MAI RAPIDA ASCENSIUNE – se va acorda echipei care ajunge in cel mai scurt timp in postul doi (categoriile JUNIORI si OPEN) si postul trei – categoria ELITE.

- TRUBADURUL TABEREI pentru cel mai devotat chitarist care ne va incan­ta in cele doua seri la focul de tabara.

- alte premii surpriza.

 

Cai de acces:

Accesul la cabana se face pe drumul national 7A, drum care te introduce din primele secunde in vacanta de poveste. Serpuirea de 18 km ce porneste din Petrosani, printre stancile maiestoase de pe cheile Jietului, presarate cu delicate cascade, ce vara te incanta cu apa cristalina ce se revarsa in raul Jiet se sfarseste in fata cabanei Groapa Seaca.

 

Se poate opta si pentru varianta Sebes-Sugag-Obarsia Lotrului-Pasul Groapa Seaca, pe drumul 67C, un defileu de vis intins pe o distanta de 123 km, cu un drum ca in palma, acesta fiind realizat de curand, portiunea facand parte integranta din soseaua Transalpina. Sosirea la cabana se poate face si dinspre Novaci-Ranca-Gropa Seaca distanta de 40 km, pe aici putand admira Transalpina cunoscuta si sub numele de “Drumul Regelui” in toata splendoarea ei.

 

Cabana Groapa Seaca este printre cele mai apropiate locuri de cazare de noul domeniu schiabil VOINEASA - VIDRA - TRANSALPINA sau TRANSALPINA SKI RESORT distanta de acesta fiind la aproximativ 15km.

 

Confirmari si informatii privind Festivalul Sporturilor Montane “Parangul Mare“:

[email protected]

CANAVOIU ALEXANDRU, telefon 0762325903

Detalii pe site-ul: www.festival.drumetiimontane.ro

PARTICIPAREA SE FACE PE PROPRIE RASPUNDERE!

 

         Atat castigatorii cat si participantii la acest eveniment vor fi recompensati cu premii consistente, oferite de catre sustinatori nostri: CH-Center Hosting, Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii, Green Smoke, Belkin International, OSF Global Services, Consiliul Judetean Gorj, Craimont, Doppelherz, IBU Publishing, Just t, O&R Bacau, MinorSwing, Mozartinno, Euro Park, Casa Bobo Baia de Fier, Vector Di Sign SRL.
         Parteneri: Fundatia Guard Forest, Serviciul Public Salvamont Hunedoara, Cabana Groapa Seaca, Cocor Store, 2rism – Retea de Promovare Turistica, Cazare-Hotel - Promovare Hoteliera Eficienta.