Etapa a VII-a „TROFEUL PRO-PARÂNG” - 1-3 septembrie 2017 - Munții Parâng


Etapa a VII-a „TROFEUL PRO-PARÂNG” - 1-3 septembrie 2017 - Munții Parâng

Asociația schi turism montan Pro-Parâng Petroșani vă invită la cea de-a treia ediție a ,,Trofeului Pro-Parâng”, etapa a VII-a în cadrul Campionatului Național de Turism Sportiv ,,Ștafeta Munților”.

       Competiția se adresează cluburilor și asociațiilor de sport, turism, ecologie din țară afiliate sau nu la campionat, precum și tuturor iubitorilor de sport și drumeție care pot forma o echipă și doresc să participe.

Perioada de desfășurare :

       Vineri 1 septembrie orele14.00 - duminică 3 septembrie orele 12.00.

Locul de desfășurare:

     Masivul Parâng cu tabăra organizată în zona Cabana Groapa Seacă - DN7A. Coordonate GPS:45º24´25,3”N, 23º33´37,5”E.  Zonă fără semnal de telefonie mobilă.

Căi de acces auto:    

  • din direcția Petroșani - sens giratoriu spre strada Maleia  -  Voinesa - Râmnicu Vâlcea DN7A - 18 km,  drum asfaltat în   reparație;
  • din direcția Râmnicu-Vâlcea - Voineasa - Obârșia Lotrului  DN7A - spre Petroșani, drum în reparație capitală pe tronsonul Obârșia Lotrului – Cabana Groapa Seacă.
  • din direcția Tg.Jiu – spre Rânca (Transalpina) - intersecție spre Petroșani pe DN7A;

 

 Camparea/cazarea:

     Tabăra de corturi va fi organizată în apropierea cabanei ,,Groapa Seacă” și se percepe o taxă de 10 lei/persoană, ce va oferi acces la grupuri sanitare cu toaletă și duș. Pentru cei care doresc cazare la cabană se pot face rezervări la telefon 0766337077 ( Loredana Rîbu- administrator cabană). La o distanțâ de 4 km în aval pe DN7A  pe Cheile Jiețului se află Cabana Mija unde se pot face rezervări la tel: 0767779185;

 

 Categorii de concurs:

      Conform Regulamentului Competițional ,, Ștafeta Munților ” -   2017

     1. Family - participă echipe formate din 3 persoane, minim un adult și obligatoriu minim un copil cu vârsta de maxim 13 ani împliniți;

    2. Juniori – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex, cu vârsta cuprinsă între 14 – 20 ani (împliniți);

      3. Feminin – participă echipe formate din 3 persoane de sex feminin, indiferent de vârstă;

     4. Elite – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex;   

     5. Seniori – participă echipe formate din trei persoane cu vârsta peste 35 ani indiferent de sex;

    6. Veterani – participă echipe formate din 3 persoane cu vârsta peste 50 ani, indiferent de sex;

     7. Open – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de vârstă și sex.Timpii pentru această categorie sunt calculați ca timpi turistici. Această categorie nu punctează în clasamentul general Ștafeta Munților;

 

 Probele concursului:

     Raid montan – traseu montan de dificultate medie, cu o durată de maxim 7- 8 ore și diferență de nivel de 1100 m. Pentru categoria Family  traseul de concurs este de dificultate medie cu o durată de maxim 4 ore și diferență de nivel de 624m. Posturile fără albitru vor avea perforator, dar și  un cod format din 3 litere care trebuie notat în cazul în care sunt probleme cu perforarea pe foaia de concurs. Rugăm ca echipa să aibă în dotare un instrument de scris.

      Orientare turistică – se va desfășura pe viză cu hartă ajutătoare, și participă toți membrii echipei. Lungimea  traseului  de orientare nu depșește 2,5 km cu o diferență de nivel de 200 m . Proba de orientare se va desfășura înaintea probei de raid montan.

      Cunoștințe teoretice – proba este organizată în sistem test grilă cu un singur răspuns corect, timpul alocat este de 7 minute și departajarea concurenților se va face în funcție de timpul realizat. Chestionarul va cuprinde un număr de 15 întrebări și fiecare membru al echipei va răspunde la câte cinci întrebări . Categoriile Family și Open vor răspunde doar la întrbări pe bază de imagini. Toate categoriile de concurs vor susține proba înainte de startul în proba de orientare.

     Proba culturală – se va susține în seara zilei de sâmbătă, la focul de tabără. Pentru a puncta, pe scenă trebuie să urce minim 3 persoane care să prezinte un program cu tematică montană ce va cuprinde obligatoriu 3 componente: cântec, poezie și umor.

  Proba de cros montan – se participă individual pe 4 categorii: juniori/seniori, feminin/masculin. Traseul ce trebuie parcurs  este o parte din cel de raid montan. Se percepe o taxă de participare de 30 lei, din care se constituie fondul de premiere.

  

 Programul evenimentului:

          Vineri 1 septembrie 2017

  • 14.00 - 22.00 primirea participanților;
  • 22.00 - finalizarea înscrierilor, ședința tehnică;
  • 23.30 -  afișarea ordinii de intrare în concurs, stingerea în tabără;

          Sâmbătă 2 septembrie 2017

                                    -    07.30 – 18.00 desfășurarea concursului;                                   

                                    -    21.30 – focul de tabără și proba culturală;

          Duminică 3 septembrie 2017

                                    -    11.00 – festivitatea de premiere;

                                   -    12.00 – încheierea oficială a concursului, igienizarea taberei, plecarea participanților;

       Fiecare club/grup va primi la sosirea în tabără un sac de gunoi, și se vor prezenta regulile ce trebuie respectate în tabără. 

 

Echipament obligatoriu:

      Individual : lanternă, fluier, pelerină de ploaie, bocanci sau încălțăminte cu taplă aderentă;

      Colectiv: trusă de prim ajutor, busolă, sursă de foc, bidon cu apă;

 

    Vă rugăm să vizitați pagina noastră www.proparang.ro  secțiunea Anunțuri unde puteți viziona o prezentare a traseului de raid montan și există un tabel pentru înscrierea în competiție. Datele sunt orientative și ne ajută să organizăm în cele mai bune condiții această ultimă etapă de campionat.

     Dacă aveți un obiect vechi legat de munte ( echipament, articole sportive, camping, foto, documente etc.) și nu mai aveți nevoie de el puteți să îl donați  asociației noastre care este custodele Muzeului Muntelui din Petroșani. Vă mulțumim.

 

           PARTICIPAREA  LA CONCURS SE FACE PE PROPRIE RĂSPUNDERE!

       Pentru informații suplimentare:

  • Radvanski Cazimir – 0744473933;
  • Leucă Corina – 0724573776;
  • Țopescu Cristian – 0741045470;