Trofeul "Pro-Parang" Ediția a VIII-a - Munții Vâlcan 25 - 27 august 2023


Trofeul "Pro-Parang"

Asociația Schi - turism montan "Pro-Parâng" Petroșani vă invită la cea de-a VIII- a ediție a "Trofeului Pro-Parâng", din cadrul Campionatului Național de Turism Sportiv "Ștafeta Munților" & FRTS, etapa a VII-a.


Competiția se adresează cluburilor și asociațiilor de sport, turism, ecologie din țară afiliate sau nu la campionat, precum și tuturor iubitorilor de sport și drumeție care pot forma o echipă și doresc să participe.


Perioada de desfășurare :

   Vineri 25 august orele 12.00 - Duminică 27 august orele 12.00.


Locul de desfășurare:

   Munții Vâlcan - Stațiunea Straja, zona Cabana Edelweiss baza pârtiei de schi Lupului.


Căi de acces auto:

   Accesul în stațiune se poate face din orașul Lupeni - jud.Hunedoara pe drumul DJ 664A, un drum montan asfaltat cu o lungime de 8 km.


Camparea/cazarea:

   Tabăra de corturi va fi amenajată la baza pârtiei de schi Lupului aflată la circa 100 m de Cabana Edelweiss. Pentru campare și acces la grupul sanitar se percepe o taxă de 10 lei pentru fiecare participant. Pentru cazare și masă la cabane și pensiuni vă rugăm să faceți rezervare din timp la următoarele locații: Cabana Edelweiss (0748850116), Vila Frații Jderi ( 0737553973, 0723953952), Complex Montana ( 0722780615), Pensiunea Adriana (0722738090)


Categorii de concurs:


Conform Regulamentului Competițional "Ștafeta Munților".

1. Family - participă echipe formate din 3 persoane, minim un adult și obligatoriu minim un copil cu vârsta de maxim 13 ani împliniți;

2. Juniori – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex, cu vârsta cuprinsă între 14 – 20 ani (împliniți);

3. Feminin – participă echipe formate din 3 persoane de sex feminin, indiferent de vârstă;

4. Elite – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex;

5. Seniori – participă echipe formate din trei persoane cu vârsta între 35 și 50 ani, indiferent de sex;

6. Veterani – participă echipe formate din 3 persoane cu vârsta peste 50 ani, indiferent de sex;

7. Open – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de vârstă și sex. Timpii pentru această categorie sunt calculați ca timpi turistici, această categorie fiind pentru începători.


Probele concursului:

Raid montan – traseu montan de dificultate medie, cu o durată de maxim 6 ore și diferență de nivel de 420 m.( vârful Straja 1868m alt.). Pentru categoria Family traseul de concurs este de dificultate ușor spre mediu cu o durată de maxim 3 ore și diferență de nivel de 320 m.

Posturile fără arbitru vor avea un compostor și în caz de nefuncționare sau lipsă se va realizează o fotografie cu cei trei membrii ai echipei.


Orientare turistică – se va desfășura pe hartă, și participă toți membrii echipei. Lungimea traseului de orientare nu depșește 2 km cu o diferență de nivel de 100 m. Proba de orientare se va desfășura după încheierea probei de raid montan.


Cunoștințe teoretice – proba este organizată în sistem test grilă cu un singur răspuns corect, timpul alocat este de 7 minute și departajarea concurenților se va face în funcție de timpul realizat. Chestionarul va cuprinde un număr de 15 întrebări și fiecare membru al echipei va răspunde la câte cinci întrebări . Categoriile Family și Open vor răspunde doar la întrebări pe bază de imagini. Toate categoriile de concurs vor susține proba înainte de startul în proba de raid montan.


Proba culturală – se va susține în seara zilei de sâmbătă, la focul de tabără. Pentru a puncta, pe scenă trebuie să urce minim 3 persoane care să prezinte un program cu tematică montană ce va cuprinde obligatoriu 3 componente: cântec, poezie și umor.


Programul evenimentului:

Vineri 25 august 2023 :

- 12.00 - 22.00 - Primirea participanților

- 22.00 - Finalizarea înscrierilor, ședința tehnică

- 23.30 - Stingerea


Sâmbătă 26 august 2023:

- 07.30 - 18.00 Desfășurarea concursului

- 21.30 - Focul de tabără și proba culturală


Duminică 27 august 2023:

- 11.00 - Festivitatea de premiere

- 12.00 - Încheierea oficială a concursului, igienizarea taberei, plecarea participanților


Fiecare club/grup campat la cort va primi la sosirea în tabără un sac de gunoi, și se vor prezenta regulile ce trebuie respectate în tabără.


Echipament obligatoriu:


Individual : încălțăminte de munte cu talpă profilată sau adidași de trail running, lanternă, fluier și îmbrăcăminte de ploaie;

Colectiv: rucsac de tură, trusă de prim ajutor, busolă, sursă de foc, bidon cu apă;

Echipamentul se va controla la punctul de start.


Muzeul Muntelui există la Petroșani. Amplasat într-un spațiu generos în aceeași clădire cu Muzeul Mineritului, pe mai multe secțiuni sunt prezentate exponate legate de activitatea de pe munte: drumeție, practicarea sporturilor de iarnă, aparatul foto prieten al drumețului, documente, carți, reviste, fotografii etc.


Dacă aveți un obiect vechi legat de munte ( echipament sportiv, camping, foto, documente, aparat foto etc.) și nu mai aveți nevoie de el puteți să îl donați asociației noastre care este custodele Muzeului Muntelui din Petroșani.


Eveniment susținut de: S.C CONTAINER SERVICES SRL, CABANA EDELWEISS Straja, S.C.GALAX B.F.M PRODEXIM COM, S.C.NICHOLAS COMPANY SRL, COMEXIM R SRL LUPENI, INFO 98.

PARTICIPAREA LA CONCURS SE FACE PE PROPRIE RĂSPUNDERE!


Pentru informații suplimentare:

- Radvanski Cazimir – 0744473933;

- Țopescu Cristian – 0741045470;


NU SE PERCEPE TAXĂ DE PARTICIPARE

VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG!