Etapa a VII-a "TROFEUL PRO-PARÂNG" 6 – 8 septembrie 2019 - Creasta Oslea - Munții Vâlcan


TROFEUL PRO-PARÂNG

Asociația    schi turism montan Pro-Parâng Petroșani vă invită la cea de-a cincea ediție a ,,Trofeului Pro-Parâng”, etapa a VI-a în cadrul Campionatului Național de Turism Sportiv ,,Ștafeta Munților”.

       Competiția se adresează cluburilor și asociațiilor de sport, turism, ecologie din țară afiliate sau nu la campionat, precum și tuturor iubitorilor de sport și drumeție care pot forma o echipă și doresc să participe. 

                   

Perioada de desfășurare :

       Vineri 6 septembrie orele12.00 - duminică 8 septembrie orele 12.00.

 

Locul de desfășurare:

Masivul Vălcan cu tabăra organizată în Camping Valea Iarului – DN66A. 

Coordonate GPS:45,262441 N, 23,870681 E.  Zonă cu probleme de semnal la telefonia mobilă.

 

Căi de acces auto:    

  • din direcția Petroșani – DN66 ( E79) Tg. Jiu până la intersecția spre Lupeni- DN 66A, se continua spre Uricani - Câmpul lui Neag – Valea Iarului;
  • din direcția Tg.Jiu – DN 66 – înainte de intrare Petroșani intersecție spre Lupeni- DN66A, se continuă spre Uricani - Câmpul lui Neag – Valea Iarului;

 Camparea/cazarea:

     Tabăra de corturi și evenimentul va fi organizat pe domeniul privat Camping Valea Iarului aflat la circa 50 km de Petroșani. Sunt condiții de parcare a autoturismelor în apropierea corturilor. Pentru campare și acces la grupul sanitar se percepe o taxă de 10 lei/noapte pentru fiecare cort. Există posibilitarea de cazare la corturile specal amenajate din camping. ( Camping Valea Iarului – Booking.com – sau direct  Adrian Pătruțoiu 0731770337 ).

Categorii de concurs:

      Conform Regulamentului Competițional ,, Ștafeta Munților ” -   2019.

      1. Family - participă echipe formate din 3 persoane, minim un adult și obligatoriu minim un copil cu vârsta de maxim 13 ani împliniți;

     2. Juniori – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex, cu vârsta cuprinsă între 14 – 20 ani (împliniți);

       3. Feminin participă echipe formate din 3 persoane de sex feminin, indiferent de vârstă;

      4. Elite – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex;   

     5. Seniori participă echipe formate din trei persoane cu vârsta peste 35 ani indiferent de sex;

     6. Veterani – participă echipe formate din 3 persoane cu vârsta peste 50 ani, indiferent de sex;

      7. Open – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de vârstă și sex. Timpii pentru această categorie sunt calculați ca timpi turistici, această categorie fiind pentru începători.

 

 Probele concursului:

     Raid montan – traseu montan de dificultate medie, cu o durată de maxim 6- 7 ore și diferență de nivel de 800 m.( vârful Oslea 1947m alt.) Pentru categoria Family  traseul de concurs este de dificultate medie cu o durată de maxim 4 ore și diferență de nivel de 500m. Posturile fără albitru vor avea  un cod format din 4 litere care trebuie notat și se va realizează o fotografie cu cel puțin un membru al echipei.

      Orientare turistică – se va desfășura pe hartă, și participă toți  membrii  echipei. Lungimea  traseului  de orientare nu depșește 1 km cu o diferență de nivel de 30 m. Proba de orientare se va desfășura după încheierea probei de raid montan.

      Cunoștințe teoretice – proba este organizată în sistem test grilă cu un singur răspuns corect, timpul alocat este de 7 minute și departajarea concurenților se va face în funcție de timpul realizat. Chestionarul va cuprinde un număr de 15 întrebări și fiecare membru al echipei va răspunde la câte cinci întrebări . Categoriile Family și Open vor răspunde doar la întrebări pe bază de imagini. Toate categoriile de concurs vor susține proba înainte de startul în proba de raid montan.  

      Proba de alpinism – probă surpriză, se va organiza pe două categorii de concurs: juniori și seniori – feminin/masculin. Se premiază cele mai bune rezultate dar nu punctează la clasamentul etapei și nici cel general pe Ștafetă.

     Proba culturală – se va susține în seara zilei de sâmbătă, la focul de tabără. Pentru a puncta, pe scenă trebuie să urce minim 3 persoane care să prezinte un program cu tematică montană ce va cuprinde obligatoriu 3 componente: cântec, poezie și umor.

  

 Programul evenimentului:

          Vineri 6 septembrie 2019 :

12.00 - 22.00 primirea participanților;

22.00 - finalizarea înscrierilor, ședința tehnică;

23.30 -  afișarea ordinii de intrare în concurs, stingerea în tabără;

          Sâmbătă 7 septembrie 2019:

07.30 - 18.00 desfășurarea concursului;                                   

21.30 - focul de tabără și proba culturală;

          Duminică 8 septembrie 2019

10.00  - rezultate finale, contestații;

11.00 - festivitatea de premiere;

12.00 - încheierea oficială a concursului, igienizarea taberei, plecarea participanților;

Fiecare club/grup va primi la sosirea în tabără un sac de gunoi, și se vor prezenta regulile ce trebuie respectate în tabără. 

 

Echipament obligatoriu:

Individual : încălțăminte de munte cu talpă profilată sau adidași de trail running, lanternă, fluier și îmbrăcăminte de ploaie;

Colectiv: rucsac de tură, trusă de prim ajutor, busolă, sursă de foc, bidon cu apă;

 Echipamentul se va controla la punctul de start.

    

     Dacă aveți un obiect vechi legat de munte ( echipament, articole sportive, camping, foto, documente, aparat foto etc.) și nu mai aveți nevoie de el puteți să îl donați  asociației noastre care este custodele Muzeului Muntelui din Petroșani. La festivitatea de premiere va exista un moment în care vom mulțumii pentru gestul dumneavoastră.

 

       Eveniment susținut de: Primăria Orașului Uricani, CNIPT Uricani, Camping Valea Iarului, S.C.ADARCO INVEST SRL, INFO 98, S.C.TRANS LAURAN SRL, Sala de evenimente ,,Prestige”, Barul ,,La Bănița”, Salvamont Uricani.

           PARTICIPAREA  LA CONCURS SE FACE PE PROPRIE RĂSPUNDERE!

Pentru informații suplimentare:

Radvanski Cazimir – 0744473933;

Țopescu Cristian – 0741045470;

 

                                        NU SE PERCEPE TAXĂ DE PARTICIPARE

                                                  VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG!